
Merhabalar,
Benim kuruculuğunu üstlendiğim “Psikoloji Mentorluk” platformu altında Psikoloji bölümü lisans öğrencilerinden oluşturduğumuz harika bir ekiple taze bir yola çıktık. Hepimizin kendi kariyer yolculuğunda kafasında pek çok “acaba?” ile hareket ettiği zamanlar oluyor. Çeşitli yol ayrımlarına geldiğimizde ise her iki yola da yeterince ışık tutulmadığı için çok daha fazla kaygı hissediyoruz: Hangi yol benim için daha uygun? Bir seçim yaptığımda, hangi seçeneği kaybediyorum? Kendi arzularıma, hayallerime, hedeflerime ve kişiliğime göre nasıl bir plan çizmeliyim kendime?
Hepimizin paylaştığı ortak acabalardan yola çıkarak bu platformu oluşturduk. Böylece psikolojinin farklı alanlarında uzmanlaşmış kişilerin bakış açılarını, kariyer yolculuklarını ve mesleki tecrübelerini paylaştığı samimi kahve sohbetleri ile ilk adımları atıyoruz. Bu paylaşımlar yalnızca teorik bir zemine değil, kişisel deneyimlere de dayanıyor.
Bir ruh sağlığı çalışanından ötekine, bir uzmandan adaya kadar aslında kendi aramızda mesleki bir dayanışma sağlamayı hedefliyoruz. Bu minvalde online seminerler, interaktif etkinlikler, çeşitli konularda atölyeler ve çok daha fazlasını organize etmeyi planlıyoruz.

“Öğrenmek, aslında bir bilgiye sahip olduğunu keşfetmektir. Yapmak, bildiğini göstermektir. Öğretmek ise diğerlerine de tıpkı senin gibi bilgiye sahip olduklarını hatırlatmaktır. Hepimiz öğrenenler, yapanlar ve öğretenleriz.”
RICHARD BACH
Ekibimiz


“Her danışan için farklı bir terapi metodu geliştirmeniz gerektiğine inanıyorum; hepsi kendine has, eşsiz bir hikayeye sahip…“
IRVIN D. YALOM
Etkinlikler
Psikoloji Mentorluk olarak yeni yıla eğlenceli bir başlangıç yapıyoruz: Oyun gecemize davetlisiniz! Bugüne dek pek çok seminer düzenledik, biraz da eğlenelim. Psikoloji bilginizi test etmek ve hediyeler kazanmak istiyorsanız, yazıyı okumaya devam edin. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bir vaka çalışması, belirli bir vakanın derinlemesine ve ayrıntılı bir şekilde incelenmesidir. Bir vaka nasıl değerlendirilir? Vaka formülasyonu nedir? Tedavi süreci nasıl gerçekleşmektedir? Bu minvalde Sayın Psikiyatrist Dr. Yeliz Kasap hocamız bizlerle olacak. Detaylı bilgi için tıklayınız.

BAĞLANMANIN İLİŞKİLERE YANSIMASI

Uzman Klinik Psikolog, Çocuk ve Ergen Psikoterapisti İrem Akın, çocukluk döneminde kurulan bu bağlanmanın ilişkilerimize olan yansıması konusunda ufuk açıcı bir seminer verecek. Bu seminerle hem kendi bağlanma stiliniz hem de günlük hayatınıza olan etkisi üzerine düşünebilirsiniz. Etrafınızdaki ilişkilere karşı da bir başka gözden bakmaya hazır olun. Detaylı bilgi için tıklayınız.
ŞİZOFRENİ HASTALARI İÇİN SIRADIŞI BİR TEDAVİ
Psikoloji Mentorluk ile yeni döneme taze bir başlangıç yapıyoruz! Psikoloji dünyasının en enteresan patolojilerinden biri olarak görülen şizofreni konusunu bu seminerde ele aldık. Peki, bu seminerin şizofreni üzerine yapılmış diğer seminerlerden farkı nedir? Türkiye’de şizofreni hastaları ile tiyatro oyunları sahneleyen Psikiyatrist Dr. Basri Köylü, “Ben de Varım!” adlı tiyatro grubu ile farklı şehirlerde bu oyunları sergiliyor. Bu sayede hem hastaların semptomlarında bir iyileşmeye ön ayak oluyor, hem de şizofreni hastalarına yönelik toplumdaki önyargılarda bir kırılma sağlıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.

PSİKOLOJİDE YÜKSEK LİSANS: MEZUN & ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Bu etkinlikle Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji Master’ı yapan Derin Kubilay, Groningen Üniversitesi’nde Klinik Nöropsikoloji Master’ını bitiren Simay Bayatlı ve Bilgi Üniversitesi Çift ve Aile Terapisi Master programını bitiren Havva Nur Kan kendi tecrübelerinden yola çıkarak sizlerle bir araya geldi. Bu keyifli sohbette bilgi, deneyim ve kişisel kariyer yolculuğumuzu sizlerle paylaştık; sizlerden gelen sorularla meslektaşlarımıza destek olduk. Detaylı bilgi için tıklayınız.
EKOLLER SERİSİ, 1: BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI TERAPİ & ŞEMA TERAPİ
Lisans hayatında ekol ve yöntemlere dair verilen bilgilerin azlığı, yüksek lisans başvuru sürecinde üniversitelerin ekollerine göre kendi yolumuzu çizmemiz gerekmesi ve bir ekolü ötekinden ayıran özelliklerin bilinmesinin önemi bizi bu seriye başlama konusunda motive etti. Bu serinin ilk semineri olan “Bilişsel Davranışçı Terapi & Şema Terapi“, konuşmacılarımız Uzm. Klinik Psikolog Cansu Yurtseven ve Uzm. Klinik Psikolog Buse Duran sizlerle buluştu. Detaylı bilgi için tıklayınız.

EKOLLER SERİSİ, 2: PSİKODİNAMİK & PSİKANALİTİK TERAPİLER

Beğenilen serimiz “Ekoller Serisi” ile psikoterapi dünyasında var olan farklı ekol ve yöntemlere dair konuştuğumuz, temel bilgileri aldığımız ve aklımıza takılan sorulara yanıtlar bulduğumuz bir seridir. Bu serinin ikinci semineri olan “Psikodinamik & Psikanalitik Terapi“ ile konuşmacılarımız Psikolog Derin Kubilay ve Psikolog Bengü Kovar sizlerle buluşacak.

“Psikolojik dayanıklılığımız, olumsuz olaylarla başa çıkma ve hayatta kalmamıza yardımcı olur. Karşımıza çıkan tüm mücadelelerin üstesinden gelebileceğimize ve yolumuza devam edebileceğimize inanırız.”
Victor E. Frankl
Yazı Köşemiz
Doğal Afet ve Ruh Sağlığı Ayı

Yazar: Derin Kubilay
Yazar: Güzin İdil Sevil
Yakında
Yazar:
Yakında
Yazar:
Şizofreni ve Farkındalık Ayı

Yazar: Esra Yıldız
BİZ DE VARIZ! Şizofreni Hastalarının Topluma Kazandırmanın Önemi
Yazar: Şilan Sönmez
Yazar: Büşra Nur Akdoğan
Yazar: Ayşe Kaplanlıoğlu
Romantik İlişkiler Ayı

Yazar: Ayşenur Yılmaz
Yazar: Ayşe Kaplanlıoğlu
Anksiyete Bozuklukları Ayı

Yazar: Büşra Nur Akdoğan
Yazar: Ayşe Kaplanlıoğlu
Psikoloji Mentorluk
Mail grubuna/Whatsapp grubuna girmek veya sorularınızı sormak için bize buradan ulaşabilirsiniz.

“Ben, başıma gelenlerden ibaret değilim; olmayı seçtiklerim sonucunda ortaya çıkan kişiyim”
Carl Jung